How to use own certificates for your hosting

Dit artikel beschrijft hoe u een SSL-certificaat voor uw site installeert.
Dit is een versleutelde (HTTPS) versie te bieden van uw site.
Als u het certificaat hebt gekocht van een externe provider of het certificaat overzet van een bestaande hosting dan kunt u de onderstaande instructies volgen.

Instructies:

Log in bij uw hosting controle paneel.
Klik op "Domains" in het hoofdmenu van Plesk,

Selecteer domeinnaam:

Klik op "SSL/TLS Certificates" > Add SSL/TLS Certificate:

Voer een certificaat naam in, bijvoorbeeld pl-services_ssl

U heeft de mogelijkheid om de certificaten te uploaden op basis van bestanden of tekst, beide opties zijn mogelijk.

Upload bestanden:
Zoek de bijbehorende bestanden op uw computer en klik vervolgens op "Upload Certificate"

Tekst uploaden:
Bij het uploaden via Tekst moet u de code kopiëren / plakken.

Dit geldt ook voor de Private Key:
-----BEGIN PRIVATE KEY----- -----END PRIVATE KEY-----

En voor de SSL / CA certificaten:
-----BEGIN CERTIFICATE----- -----END CERTIFICATE-----

Klik op Upload Certificate om het certificaat te uploaden.

Wijs het certificaat toe aan uw domeinnaam

Nu moeten we de nieuw geïnstalleerde SSL toewijzen aan de hosting voor uw domeinnaam om deze te activeren.
Klik op "Hosting Settings":

Onder de sectie "Security" en rechts van certificaat selecteert u de SSL certificaat die u net hebt geïnstalleerd in het dropdown-veld:

Klik op OK om op te slaan. U heeft nu het geüploade SSL certificaat op uw website gekoppeld.

Opmerking: u moet uw browser sluiten en opnieuw openen om deze te forceren de website in te laden met SSL certificaat.

• ssl certificate, security, management, hosting settings, encryption